SÖDERTÄLJE, 13 februari 2024 – Anocca AB, ett ledande TCR-T[1]-cellterapiföretag, tillkännagav idag utnämningen av Martin Welschof till sin styrelse.

Martin Welschof är för närvarande vd för BioInvent International AB, ett börsnoterat cancerimmunterapiföretag i klinisk fas. Martin har en doktorsexamen inom området rekombinant antikroppsteknologi från universitetet i Bielefeld.

“Vi är glada över att välkomna Martin till vår styrelse. Han tar med sig relevant bioteknikerfarenhet efter att ha lanserat och byggt framgångsrika verksamheter fokuserade på läkemedelsutveckling och forskningsplattformar, säger Hans Stråberg, styrelseordförande, Anocca.

Reagan Jarvis, medgrundare och vd, Anocca, tillägger, “Martin kommer att vara viktig när vi går över i klinisk fas och vidareutvecklar våra precisions-T-cellterapier som har potential att kraftigt förbättra patienternas behandlingsresultat i en rad olika svårbehandlade solida tumörindikationer.”

Anocca säkrade nyligen en GMP-licens för den största tillverkningsanläggningen för cellterapi i Norden, en viktig milstolpe för att ta sina första TCR-T-kandidater in i kliniska prövningar och säkerställa egen tillverkningskapacitet för sin expanderande produktpipeline.

“Anoccas unika tillvägagångssätt och förmåga att ta en produkt från upptäckt till tillverkning sätter bolaget i framkant när det gäller att etablera TCR-T-terapi som en ny modalitet för behandling av cancer. Företaget har gjort imponerande framsteg sedan starten, och jag ser fram emot att arbeta med teamet när det nu fortskrider in i klinik. ” sa Martin Welschof, Anoccas nyutnämnda styrelseledamot.

– ENDS –

För mer information, kontakta:

Anocca

Jacob Michlewicz, CFO

media@anocca.com

Scius Communications 

Katja Stout

+447789435990

katja@sciuscommunications.com

Daniel Gooch

+447747875479

daniel@sciuscommunications.com

Om Anocca AB

Anocca är ett helt integrerat biofarmaceutiskt företag som utvecklar bibliotek av TCR-T-produkter för att revolutionera behandlingen av solida cancertumörer. Våra egenutvecklade teknologier har utformats för att avsevärt bredda TCR-T-utvecklingen, vilket gör det möjligt för oss att systematiskt generera behandlingar för de bredaste patientpopulationerna, genom att utrusta immunsystemet mot de svårast att behandla solida cancerformerna.

Anocca har en avancerad forsknings- och utvecklingsinfrastruktur, som stöds av skräddarsydd mjukvara och tillverknings- och processutvecklingsfaciliteter. Vår unika utvecklingsplattform använder programmerbara mänskliga celler för att återskapa och manipulera kroppens naturliga T-cellsimmunitet. Följ oss på LinkedIn. besök vår hemsida.

[1] TCR-T-terapier: T cell receptor-engineered T cell therapies – en typ av cellterapi som använder T-cellers naturliga målinriktningsförmåga för att identifiera och utrota sjuka celler som cancer.

 

< Back to newsroom