Södertälje, 8 september 2021 – Anocca AB, ett världsledande svenskt bioteknikbolag för utveckling av T-cellsbehandlingar mot cancer, autoimmuna sjukdomar och virusinfektioner, tillkännagav idag utnämningen av Jacob Michlewicz till CFO, med omedelbar verkan. Han är baserad vid företagets huvudkontor i Södertälje.

Jacob Michlewicz har över 20 års yrkeserfarenhet, inklusive strategirådgivning på McKinsey & Company och chefspositioner inom läkemedels-, bioteknik- och medicinteknikbolag i Europa och USA. Senast var han CFO på Bioservo Technologies AB, en global ledare inom den aktiva exoskelettmarknaden, noterad på Nasdaq First North Growth Market, där han framgångsrikt arbetade med företagsfinansiering. Jacob tog sin MBA vid University of Michigan, Ann Arbor, USA.

”Vi är mycket glada över att Jacob börjar hos oss som CFO, kort efter vår serie B-finansiering, vilken gjorde att vi nu har tagit in drygt 100 miljoner dollar (900 miljoner kronor) sedan bolaget grundades. Jacobs djupa och breda erfarenhet kommer att vara en stor tillgång när vi metodiskt fortsätter mot vår vision att ta fram blockbuster-franchiser av nästa generations T-cell-immunterapier för behandling av flera cancertyper”, säger Anoccas VD och medgrundare Reagan Jarvis.

”Anocca har lyckats utomordentligt bra som ett europeiskt bioteknikbolag att ta in kapital för att finansiera sin banbrytande FoU-portfölj. Företagets tekniska plattform kan gälla allt från vacciner till läkemedel. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med teamet för att ytterligare etablera företaget som en global vetenskaplig och teknisk ledare inom TCR-T-cellimmunterapi”, säger Anoccas CFO Jacob Michlewicz.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anocca
Vice President Business Development
Mark Farmery
+46 (0)76 647 49 42
mark.farmery@anocca.com

Scius Communications (för internationell media)
Katja Stout
+44 (0)77 8943 5990
katja@sciuscommunications.com

Daniel Gooch
+44 (0)7747875479
daniel@sciuscommunications.com

Cord Communications (för svensk och nordisk media)
Mikael Widell
+46 (0)70 311 99 60
mikael.widell@cordcom.se

Om Anocca
Anocca är verksamt inom immunologi och det mänskliga adaptiva immunsystemet. Immunterapi bygger på att få kroppens eget immunförsvar att känna igen cancerceller. Immuncellerna modifieras utanför kroppen och förs sedan tillbaka för att döda cancercellerna. Anocca använder sin skalbara teknologi för precisionsanalys för att utveckla unika TCR-T-cellsimmunterapier för att behandla cancer och andra allvarliga sjukdomar, som till exempel infektionssjukdomar och autoimmuna sjukdomar. Företaget är en pionjär med en industrialiserad analytisk teknologiplattform som gör det möjligt att erbjuda riktade, cellbaserade terapier. Anocca har en helt integrerad FoU-infrastruktur, med en rad skalbara analysplattformar som utnyttjar omfattande bibliotek med konstruerade celler och kompletteras med en klinisk tillverknings- och processutvecklingsanläggning. Företaget räknar med att ta flera TCR-T-terapier till klinik.

Anocca är ett unikt svenskt bioteknikbolag som grundades 2014 av dess nuvarande VD Reagan Jarvis och serieentreprenören Mikael Blomqvist. Företaget leds av en erfaren ledningsgrupp och har tagit in över 100 miljoner dollar i finansiering från ledande nordiska investerare som Robur Ny Teknik, Ramsbury Invest, Mellby Gård, Nidoco och Michano, med Danske Bank som rådgivare. Anoccas team med över 70 anställda är verksamma i Södertälje, Sverige.

För mer information om Anocca, besök www.anocca.com och följ vår LinkedIn.

< Back to newsroom